Funderinger

Klarer pasienten å drikke med tut på koppen?

Kan pasienten bruke sugerør?

 

 

 

Mer kontroll når pleier bruker fortykning og maten gis med skje?

Flere teknikker på forskjellige tidspunkt av døgnet når pasienten er mer opplagt?

 

 

Dette er ofte ganske vanskelig i senfase for flere pasienter, siden de må

bruke mye energi og koordinasjon.

Tenk energiøkonomisering. 

God dokumentasjon er viktig, det gir en god oversikt over situasjonen og ulik  teknikker som har blitt brukt på hvilket tidspunkt.

Har pasienten kontroll nok i svelg til å kunne drikke når pleier heller drikken i munnen?

 

 

  Eksempel på kostplan

Koordinator

Ansvarlig for nettsidene: fagnettverk.huntington@harstad.kommune.no

Webkoordinator: Lise Hall Johnsen.

Ranheim HVS

Ranheim helse og velferdssenter

Ranheimsveien 179A, 7053 Ranheim

Tlf 72 54 32 40

 

Presteheia

Presteheia Omsorgssenter

Presteheia 18

4633 Kristiansand

Tlf: 38 10 77 00

N.K.S. Grefsenlia

Aschehougs vei 37

0587 Oslo

Tlf.: 22 09 15 10

NKS Olaviken

Askvegen 150

5306 Erdal

Telefon: 56 15 10 00

Knorrebakken

Knorrebakken Boenheter

Knorrebakken 2

9411 Harstad 

95 00 59 41

Nyhetsbrev

Du vil av og til få nyhetsbrev vi skriver, samt automatiske oppdateringer på nye ressurser. Disse sendes maks én gang i uken.
© Fagnettverk Huntington (Logg inn)
Laget av Ramsalt