Fagnettverket
Knorrebakken
KNORREBAKKEN RESSURSSENTER
Knorrebakken boenheter er omsorgsleiligheter med heldøgns fast bemanning. Boenhetene er for personer under 67 år som har et vedvarende stort og omfattende pleiebehov. Særskilt har personalet ved Knorrebakken opparbeidet kompetanse rundt MS, Huntington sykdom og Parkinson sykdom.Knorrebakken boenheter ligger i Harstad Kommune og er ressurssenter for Huntington sykdom for Nordland, Troms og Finnmark.
KURS OG NETTVERKSMØTER
Hvert år gjennomfører vi nettverkssamlinger for helsepersonell som jobber med Huntington sykdom i kommuner, og ett årlig heldagskurs hvor alle interesserte kan delta.
Nettverkssamlingene varer i ca. 3-4 timer og består av 2 deler. Først har vi som oftest foredrag om ett utvalgt tema, og resten av tiden bruker vi på diskusjon og erfaringsutveksling rundt problemstillinger.
Heldagskurset arrangeres ofte i samarbeid med Landsforeningen for Huntington sykdom.
Hvis det er ønske om det, reiser vi ut til andre kommuner for kurs og veiledning. Vi tilbyr også veiledning via telefon, e-post eller digitale plattformer. Ta kontakt med lokal huntingtonkoordinator for avtale.
KOMPETANSE
På Knorrebakken boenheter jobber vi tverrfaglig, og faggruppen vår består av ergoterapeut, helsefagarbeidere, assistenter, sykepleiere, vernepleiere og fysioterapeut. Vi har også tilknyttet oss flere faggrupper, og kan formidle kontakt hvis det er ønskelig.
Alle som jobber ved Knorrebakken har grunnleggende kunnskap om Huntington, og i tillegg er det en gruppe som jobber spesielt rundt pasienter med HS. Vi har også jevnlig kontakt med andre fagfolk for å øke vår egen kompetanse på senteret. For å tilegne oss mest mulig kunnskap om Huntingtons sykdom, har vi hospitert i Bergen ved NKS Olaviken, og vi deltar på konferanser og kurs.
NETTVERK
Vi er tilknyttet Fagnettverk Huntington, og skal bidra til å forbedre omsorgstilbudet for personer med Huntington sykdom og deres familier, samt bidra til å øke kompetansen og faglig utvikling i andre omsorgstjenester i regionen. Dette skjer gjennom kurs, veiledning og nettverksmøter. Vi reiser mye rundt på veiledningsbesøk, samt holder kurs for personalgrupper. Vi kan også delta på møter og samlinger via videooverføring. Helsepersonell som ønsker å delta på disse samlingene må veldig gjerne ta kontakt med oss.
Vi samarbeider også med ulike andre instanser, som Utviklingssentrene for Sykehjem og Hjemmetjenester (USHT), Senter for Sjeldne Diagnoser på Rikshospitalet (SSD), Landsforeningen for Huntingtons Sykdom (LHS) lokalt, fastleger, alderspsykiatriske avdelinger og kommunale forvaltnings- og tjenestetildelingskontor, for at personer med Huntingtons sykdom skal få best mulig tilbud der de bor.