5. Mai 2021

Digital nettverkssamling for profesjonelle og pårørende, region sør

Digital plattform, du får tilsendt lenke når det nærmer seg.

Vi har den store glede å invitere profesjonelle omsorgsgivere og pårørende/nærpersoner til digital nettverkssamling onsdag 5. mai kl. 12-15.

Vi er stolte av å ha fått Grete Lillian Moen til å komme og dele sin historie om hvordan det er å vokse opp i et hjem sterkt preget av psykisk sykdom. Grete er en levende formidler, og ingen går uberørt fra denne samlingen.

Grete L. Moen er spesialrådgiver med særlig ansvar for familiesentre og barneverntjenester, blant annet for gjennomføring av tjenestestøtteprogrammet i barnevernet. Grete har bred erfaring innen barnevern og psykisk helse, blant annet fra akuttavdeling, spedbarns barnevern, barnevernvakt, familieveiledning, fosterhjem og BUP. Grete jobber i Seksjon for tjenestestøtte og kurs. Hun er utdannet klinisk barnevernspedagog og familieterapeut. I tillegg har hun utdannelse innen gestaltveiledning, gruppeterapi, og spesialisering i barn og unges psykiske helse.

Ingen fra hjelpeapparatet snakket med Grete eller søsknene om hvordan de hadde det. I dag brenner hun for å gi barna en stemme og har skrevet en bok om sine opplevelser:

-Mamma hadde vært syk siden jeg ble født. Jeg fikk høre at hun gikk inn i en fødselsdepresjon etter å ha fått meg. Selv om jeg har flere bilder av henne som frisk, lå redselen for en sykdom jeg ikke visste hva var i bakgrunnen. Jeg vokste opp med konstant dårlig samvittighet fordi jeg følte det var min skyld at hun var syk, sier Grete Lillian Moen. Allerede som tenåring bestemte Moen seg for å skrive bok. Hun ville gjøre helsepersonell oppmerksom på hvordan barn som pårørende har det. I boken «Barns møte med psykisk lidelse» (Cappelen Damm, 2009) deler hun av sine dyrekjøpte erfaringer. Erfaringene gir henne også et verdifullt bakteppe i arbeidet som klinisk barnevernspedagog.

– Jeg lengtet alltid etter å ha en mamma som jeg kunne slenge armene rundt halsen på og kjenne den umiddelbare, betingelsesløse nærheten. Men den ble aldri etablert, forteller Moen.

                De to første årene Grete Lillian Moen levde, bodde moren på institusjon i til sammen ett år. Dette gjorde at hun aldri fikk knyttet de store følelsesmessige bånd til moren. Da hun i tenårene besøkte moren under innleggelse, ble hun utsatt for skremmende og hjerteskjærende opplevelser. Moren var utagerende og ropte og skrek i fortvilelse.

                – Det var en forferdelig situasjon. Ingen fra helsepersonellet snakket med meg om dette etterpå. Jeg opplevde en total mangel på forståelse. I dag ser jeg at de burde ha stoppet moren min og snakket med meg.

 

Påmelding innen 28. april. Du vil få lenke til digitalt møte når du har meldt deg på og det nærmer seg litt.

Påmelding
Dato
05. mai 12:00 til 05. mai 15:00
Sted
Digital plattform, du får tilsendt lenke når det nærmer seg.

Knorrebakken

Knorrebakken Boenheter

Knorrebakken 2

9411 Harstad 

77 02 67 40

NKS Olaviken

Askvegen 150

5306 Erdal

 

Telefon: 56 15 10 00

N.K.S. Grefsenlia AS

Aschehougs vei 37

0587 Oslo

 

Tlf.: 22 09 15 10

Presteheia

Presteheia Omsorgssenter

Presteheia 18

4633 Kristiansand

 

Tlf koordinator: 48 23 28 27

 

Tlf avdeling: 48 20 31 42

 

 

Ranheim HVS

Ranheim helse og velferdssenter

Ranheimsveien 179A, 7053 Ranheim

Tlf 72 54 32 40

 

Nyhetsbrev

Du vil av og til få nyhetsbrev vi skriver, samt automatiske oppdateringer på nye ressurser. Disse sendes maks én gang i uken.
© Fagnettverk Huntington (Logg inn)
Laget av Ramsalt