Du er her

Kappløp med sykdommen

Kappløp med sykdommen
Anne Marit Jacobsen (48) er midt i sitt livs kamp: Vinner forskerne, redder hun livet.

Noen telefonsamtaler kan snu opp ned på et liv. Den Anne Marit Jacobsen får da hun er 17 år gammel, må karakteriseres som en slik samtale. Ordene pakkes ikke inn. Det er ingen grunn til det. Anne Marit Jacobsen vet nok om hva de innebærer: «Vi har en arvelig i sykdom i familien. Du har 50 prosent risiko for å få den,» er beskjeden fra faren.
50 prosent risiko for å bli som moren. Det er på grunn av henne at ordene Huntingtons sykdom (HS) skal tvinge seg inn i ordforrådet – og bli der. Anne Marit har sett at noe har plaget henne lenge. Moren har vært oppfarende og ustabil i humøret, og når hun kjører bil, virker det som hun har fylt kengurubensin på tanken, synes datteren. Bilen hopper bortover veien og unngår såvidt å kræsje med andre. Les fortsettelsen på Aftenposten.no

NKS Kløverinstitusjoner

NKS Kløverinstitusjoner er et heleid selskap av Norske Kvinners Sanitetsforening og er koordinator for Fagnettverk Huntington.

kloverinst175.png

Senter for sjeldne diagnoser

Senter for sjeldne diagnoser har spesialkompetanse på Huntington sykdom og vil svare på henvendelser om Huntington sykdom.

universitetssykehuset-bakgrunn175.png

NKS Olaviken

NKS Olaviken har en sentral rolle i utviklingen av nettverket på grunn av sin lange erfaring og omfattende kompetanse på Huntington sykdom.

olaviken-logo175.png

Landsforeningen for Huntington sykdom

Landsforeningen for Huntington sykdom har som et av sine fremste mål å bidra til informasjon om sykdommen og være et nettverk for personer og familier som rammes av HS.landsforeningen-logo.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer