Du er her

Fagmiljø

Alle våre ressurssentre vil være behjelpelig med å formidle kontakt med aktuelle fagmiljø om de ikke selv kan tilby tjenesten. Senter for sjeldne diagnoser ved Oslo Universitetssykehus er, i tillegg til å være endel av Fagnettverk Huntington, landets kompetransesenter for Huntington sykdom. De har tilbud om ambulant veiledning/kompetanseformidling av helsepersonell, pasienter og pårørende, nettbaserte kurs om Huntington og aktuell litteratur. Alle er velkommen til å ta kontakt.

Huntingtons sykdom har store implikasjoner for både den som har diagnosen, og for familien for øvrig. I slike tilfeller kan det være klokt å få informasjon om sykdommens arvelighet (genetisk veiledning). Dette gis ved avdelinger for medisinsk genetikk ved regionsykehusene. Slik veiledning er viktig, også at den gis i forholdsvis ung alder, siden diagnosen ofte får innvirkning på ulike valg man tar i livet, som for eksempel å få barn, stifte familie, utdanning med mer. Også personer som er partner med risikopersoner kan få genetisk veiledning. Ditt nærmeste ressurssenter kan gi deg kontaktinformasjon til aktuell genetiske veileder.

 

NKS Kløverinstitusjoner

NKS Kløverinstitusjoner er et heleid selskap av Norske Kvinners Sanitetsforening og er koordinator for Fagnettverk Huntington.

kloverinst175.png

Senter for sjeldne diagnoser

Senter for sjeldne diagnoser har spesialkompetanse på Huntington sykdom og vil svare på henvendelser om Huntington sykdom.

universitetssykehuset-bakgrunn175.png

NKS Olaviken

NKS Olaviken har en sentral rolle i utviklingen av nettverket på grunn av sin lange erfaring og omfattende kompetanse på Huntington sykdom.

olaviken-logo175.png

Landsforeningen for Huntington sykdom

Landsforeningen for Huntington sykdom har som et av sine fremste mål å bidra til informasjon om sykdommen og være et nettverk for personer og familier som rammes av HS.landsforeningen-logo.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer